Več o piškotkih

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), ki je stopil v veljavo  15. 6. 2013, narekuje, da je sedaj potrebno uporabnike spletne strani obvestiti, če se ob obisku spletne strani prek brskalnika naložijo piškotki na njihov računalnik ali mobilno napravo.

HTTP piškotki (v nadaljevanju piškotki) so majhne tekstovne datoteke, ki se zapišejo na vaš računalnik prek brskalnika, ko obiščete spletno stran. Na www.storklja.com uporabljamo piškotke, ki so neškodljivi. S pomočjo piškotkov si pomagamo pri analizi uporabnikov in pri beleženju obiska za statistične namene. To nam omogoča, da izboljšujemo kakovost naših storitev.

Piškotke lahko tudi po želji odstranite. Način kako odstraniti HTTP piškote iz vašega računalnika se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Navodilo o odstranitvi piškotov najdete v posameznem brskalniku v rubriki pomoč.

Kakšne piškotke uporabljamo?
1. Za beleženje obiska naše spletne strani uporabljamo Google Analitiko (_gat, _ga).
2. Za prijavo na e-novice se vklopi obvezen piškotek PHPSESSID, ki je del PHP spletne strani.
3. Za obvestilo, da uporabljamo piškotke, se naloži catAccCookies

Več informacij o piškotkih se nahaja na tej povezavi – zunanja povezava
Več o relevantni slovenski zakonodaji glede politike zasebnosti in uporabe piškotkov si lahko preberete v Smernicah Informacijskega pooblaščenca (.pdf).